IN ENGLISH  AUF DEUTSCH
FiskplÄt och bajsdrakar!
Nu har FiskplÄt och bajsdrakar kommit ut, min första barnbok. Familjen Praat ska resa pÄ semester till Italien. Men redan frÄn början gÄr det mesta snett, och det blir bara vÀrre nÀr de kommit ivÀg.

FiskplÄt och bajsdrakar Àr en kapitelbok med suverÀna illustrationer av Emma Harrysson. Fast helst kallar jag den för en roman för barn.

Jag skrev boken medan jag bodde i Rom förra vÄren. Och hade vÀldigt roligt nÀr jag jobbade med den och fyllde den med ordlekar och sprÄkliga pÄhitt.

Jag berÀttar mer om den i filmen hÀr pÄ sidan.

Dessutom har min senaste roman, Himmel, kommit ut i pocket.

LÀst den senaste tiden? Ian McEwans fÄngande men förutsÀgbara Amsterdam lÀste jag ut pÄ en nattsittning. HÄller nu pÄ med Marjaneh Bakhtiaris Kan du sÀga schibbolet? Förmodligen kan jag inte sÀga just det men jag kan sÀga att boken Àr vÀldigt rolig och samtidigt en allvarlig smÀll i solar plexus. Och ingen kan skriva stora scener lika underhÄllande som Bakthiari.

FiskplÄt, förresten? Ja, det hör till de ord som skapas av slumpen och fÄr betydelse bara inom en familj. Förklaringen hittar du i boken!TIDIGARE INLÄGG: < 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8, 9 , 10 , 11 >