IN ENGLISH  AUF DEUTSCH
Fiskplåt och bajsdrakar!
Nu har Fiskplåt och bajsdrakar kommit ut, min första barnbok. Familjen Praat ska resa på semester till Italien. Men redan från början går det mesta snett, och det blir bara värre när de kommit iväg.

Fiskplåt och bajsdrakar är en kapitelbok med suveräna illustrationer av Emma Harrysson. Fast helst kallar jag den för en roman för barn.

Jag skrev boken medan jag bodde i Rom förra våren. Och hade väldigt roligt när jag jobbade med den och fyllde den med ordlekar och språkliga påhitt.

Jag berättar mer om den i filmen här på sidan.

Dessutom har min senaste roman, Himmel, kommit ut i pocket.

Läst den senaste tiden? Ian McEwans fångande men förutsägbara Amsterdam läste jag ut på en nattsittning. Håller nu på med Marjaneh Bakhtiaris Kan du säga schibbolet? Förmodligen kan jag inte säga just det men jag kan säga att boken är väldigt rolig och samtidigt en allvarlig smäll i solar plexus. Och ingen kan skriva stora scener lika underhållande som Bakthiari.

Fiskplåt, förresten? Ja, det hör till de ord som skapas av slumpen och får betydelse bara inom en familj. Förklaringen hittar du i boken!TIDIGARE INLÄGG: < 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8, 9 , 10 , 11 >