L√ĄNGSTA √ĖGONBLICKET
En kvinna lämnar ett stelnat äktenskap, och hennes man och son står ensamma med sig själva. De väljer att flytta till ett nytt liv ute i en liten by på landet.

I sin debutroman berättar Torbjörn Flygt om Morgan och Martin Tellus, far och son, och deras första vår och sommar i en skogsbygd nära ett litet samhälle i de skånska gränstrakterna mot Småland, det som kallas Snapphaneland.

Där flyttar de in i ett medfaret trähus som är granne med ett för länge sedan nedlagt pensionat. De snickrar en ny tillvaro men möter dubbla svenska verkligheter: främlingshat och slutenhet, och gemenskap och en öppen natur som avslöjar nya hemligheter för den som vill lyssna. Morgan och Martin tvingas igenom en social skärseld, men naturen ingriper med en annan sorts brand. Detta är en bred nutidsroman som utspelar sig under de stora skogsbrändernas år.

Med stor närhet till naturens dofter och liv skildrar Flygt en bugd i sommarljus och berättar om människor vi sällan möter i den unga litteraturen i dag: vanligt folk som inom sig bär stoffet till de ovanliga berättelser som utgör deras liv.

Pressröster:

‚ÄĚNaturskildringen √§r stark och doftrik. F√∂rfattarens stora m√§nniskok√§nnedom lyfter ber√§ttelsen. Han ger en bred skildring av vanliga m√§nniskor ‚Äď UNIKA ‚Äď och intressanta.‚ÄĚ
Ann Hanzon, Smålandsposten

‚ÄĚEn lovande debut av en ung f√∂rfattare som √§nnu inte riktigt hittat sin stil men som har ett djup att √∂sa ur f√∂r kommande romaner. Jag ser fram emot dem.‚ÄĚ
Stina Bergström, Värmlands Folkblad

Längsta ögonblicket utkom 1995
Inbunden, 307 sidor
ISBN: 978-91-1-952062-3