UNDERDOG
Underdog är en varm och humoristisk generationsroman för alla som vuxit upp med fluortanter och mindervärdeskomplex. Vi får följa familjen Kraft från sjuttiotalets början, då Ralf Edström var allas idol, till åttiotalets mitt, då idolen plötsligt hette Börsen och fotbollsskorna byttes mot loafers med peng. Men det är också en skildring av den enorma samhällsomdaning som pågått sedan dess.

Bodil Kraft √§r en av alla de otaliga n√§rvarande m√∂drar som √§r kittet i familjen, en ensamst√•ende fabriksarbeterska i Malm√∂ som mot alla odds och med en stor portion energi lyckas r√§dda sig ur arbetsl√∂shet och till och med g√∂ra en viss karri√§r. Det √§r sonen Johan som ber√§ttar om henne och om sig sj√§lv som pojke, om sin superbeg√•vade och mobbade syster Monika, om musiken, kl√§derna och hela det myller av m√§nniskor som omger familjen Kraft ‚Äď grannar, sl√§ktingar, v√§nner, blivande MC-ligister och proggiga l√§rarvikarier.

Pressröster:

"Med Underdog träder en författare fram med full kontroll över sina uttrycksmedel, med en ohämmad kärlek till språket och vad man kan göra med det, och med en lika stark känsla för dråplig humor som för finstämda och inkännande personporträtt."
Svenska Dagbladet

"… en roman som lockar fram kritiska klyschor som 'omistlig', 'stor' och 'sensationellt genombrott'. … Underdog är just den Nya proletärroman som så många ropar efter, men proletärromanen som den ser ut när den är på riktigt, snarare än nostalgisk och romantiserad."
Dagens Nyheter

"Det är en rolig bok, skriven med knuten näve, men därför inte onyanserad ... Nej, det går inte att värja sig. Utan tvekan är Torbjörn Flygt en författare som funnit sitt språk."
Sydsvenska Dagbladet

"Det är hypnotiskt säkert, målande och kraftfullt. Jag tvekar inte att säga att Underdog är en av de bästa - och viktigaste - romaner som skrivits i Sverige på över tio år."
Helsingborgs Dagblad

Läs ett kapitelutdrag ur boken
Hör Torbjön Flygt läsa ur ljudboken
Förläggare Stephen Farran-Lee intervjuar Torbjörn Flygt i samband med att Underdog släpps

Underdog utkom 2001
Inbunden, 398 sidor
ISBN: 978-91-1-300968-1

Har också utkommit som:
Månpocket, 2002
Kartonnage, 2002
Ljudbok, 2002 (uppläsare: Torbjörn Flygt)
Pocket, nyutgåva 2008