VERKAN
Åklagare Claes Backe Ă€r specialiserad pĂ„ den organiserade brottsligheten. Han oroar sig för hur de grova vĂ„ldsbrotten allt oftare förblir olösta, eftersom vittnen skrĂ€ms till tystnad och kolleger hotas. Nu har han fĂ„tt ett nytt fall, en brutal misshandel utanför en krog. Claes Backe har Ă„talat den misstĂ€nkte tidigare, men misslyckats. Den hĂ€r gĂ„ngen mĂ„ste han lyckas för att inte förlora tron pĂ„ det han gör. Hans grannar har definitivt slutat tro pĂ„ bĂ„de polis och Ă„klagare. Ett mc-gĂ€ng har flyttat in i en lada strax intill, och de senaste veckorna har det varit flera inbrott i villaomrĂ„det. Om ingen annan kan skydda deras egendom och vĂ€rna om deras trygghet fĂ„r de vĂ€l göra det sjĂ€lva.

Pressröster:

”Verkan Ă€r en obehaglig vĂ€ckarklocka och en styvt skriven roman.”
LÀnstidningen SödertÀlje

"Styrkan i Flygts berÀttelse Àr det effektiva berÀttandet, kraften i intrigen och fokuseringen pÄ det vÀsentliga. Kraften ligger ocksÄ i sjÀlva Àmnet, obehagligt, obekvÀmt och kontroversiellt."
SkÄnska Dagbladet

”Det pĂ„minner om Michael Moores och Barry Glassners bilder av USA ... Flygt skildrar fint hur rĂ€dslans kultur breder ut sig, hur den tar grepp om ett grannskap och om ett helt samhĂ€lle.”
Aftonbladet

LĂ€s ett kapitelutdrag ur boken
Hör Reine Brynolfsson lÀsa ur ljudboken
FörlÀggare Stephen Farran-Lee intervjuar Torbjörn Flygt om Verkan

Verkan utkom 2004
Inbunden, 320 sidor
ISBN: 978-91-1-301341-1

Har ocksÄ utkommit som:
Storpocket, 2005
Pocket, 2005
Ljudbok, 2005 (upplÀsare: Reine Brynolfsson)