VERKAN
Åklagare Claes Backe är specialiserad på den organiserade brottsligheten. Han oroar sig för hur de grova våldsbrotten allt oftare förblir olösta, eftersom vittnen skräms till tystnad och kolleger hotas. Nu har han fått ett nytt fall, en brutal misshandel utanför en krog. Claes Backe har åtalat den misstänkte tidigare, men misslyckats. Den här gången måste han lyckas för att inte förlora tron på det han gör. Hans grannar har definitivt slutat tro på både polis och åklagare. Ett mc-gäng har flyttat in i en lada strax intill, och de senaste veckorna har det varit flera inbrott i villaområdet. Om ingen annan kan skydda deras egendom och värna om deras trygghet får de väl göra det själva.

Pressröster:

”Verkan är en obehaglig väckarklocka och en styvt skriven roman.”
Länstidningen Södertälje

"Styrkan i Flygts berättelse är det effektiva berättandet, kraften i intrigen och fokuseringen på det väsentliga. Kraften ligger också i själva ämnet, obehagligt, obekvämt och kontroversiellt."
Skånska Dagbladet

”Det påminner om Michael Moores och Barry Glassners bilder av USA ... Flygt skildrar fint hur rädslans kultur breder ut sig, hur den tar grepp om ett grannskap och om ett helt samhälle.”
Aftonbladet

Läs ett kapitelutdrag ur boken
Hör Reine Brynolfsson läsa ur ljudboken
Förläggare Stephen Farran-Lee intervjuar Torbjörn Flygt om Verkan

Verkan utkom 2004
Inbunden, 320 sidor
ISBN: 978-91-1-301341-1

Har också utkommit som:
Storpocket, 2005
Pocket, 2005
Ljudbok, 2005 (uppläsare: Reine Brynolfsson)