HIMMEL
Louise och Fredrik är väldigt lyckade. Han är en arkitekt i ropet, ständigt med nya iögonenfallande projekt. Louise passar perfekt vid hans sida. Konstigt nog är en av dem konstant otrogen.

Parvaneh från Esfahan blir misshandlad av sin man, och gör det som ingen hade trott. Hon måste bara få vara för sig själv ett litet tag. Vara sig själv. Men så träffar hon en annan man som gör det svårt att vara ensam.

Lena är gift med Janson. Hon är beredd att ge upp hela sitt liv för honom. Och det har hon fått göra också. För Janson spelade en gång bort allt de hade. Hon tror att han har slutat, men Janson vet ju hur man ska vinna.

De lever i samma stad. Då och då stöter de ihop. Att säga att deras vägar korsar varandra vore att ta i. Så ser det inte ut i livet. Men de bor ju faktiskt under samma himmel. Och ibland får de syn på den.

Himmel är en rik roman om tre kärlekar, i ny och nedan. Precis som den Augustprisbelönade Underdog är detta en roman som är ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som den är en skarpsynt gestaltning av enskilda öden i olika hörn av samhället.

Pressröster:

"Få författare kan som Torbjörn Flygt summera människors vardagsliv med en sådan briljant cynism och ironi utan att förlora kontakten med samma människors innersta tankar och själ."
Norrköpings Tidningar

"Bitvis är den lysande, och genomarbetad på ett sätt som jag önskar att fler romaner vore."
Aftonbladet

"En annan signifikativ scen är när Lena läser Elle och intalar sig själv att hon i kraft av sina erfarenheter står över tidningens målgrupp. I sådana existentiella ögonblick når Flygt i mitt tycke längst som samhällskritiker // Han ser konsumtions- och upplevelsesamhällets dolda agenda: att tvinga in så många som möjligt i missbruksbeteenden och få dem att tro att de väljer sina liv. Genom triangeln Lena-Amir-Parvaneh rubbar romanen med andra ord en hotande symmetri och gör på så vis motstånd mot de konventioner den speglar."
Göteborgs-Posten

"Himmel är Flygts stilistiskt mest genomarbetade roman, varierande sociolekterna efter de skiftande miljöerna, det må vara konversationerna på lyxvillornas bjudningar eller fyllesnacket på kvarterskrogen eller jargongen bland de kriminella eller de haltande dialogerna på bruten svenska."
Expressen

Läs ett kapitelutdrag ur boken
Hör Björn Kjellman läsa ur ljudboken

Himmel utkom 2008
Inbunden, 432 sidor
ISBN: 978-91-1-301858-4

Har också utkommit som:
Ljudbok, 2008 (uppläsare: Björn Kjellman)
mp3, 2008
Pocket, 2009