HIMMEL
Louise och Fredrik Àr vÀldigt lyckade. Han Àr en arkitekt i ropet, stÀndigt med nya iögonenfallande projekt. Louise passar perfekt vid hans sida. Konstigt nog Àr en av dem konstant otrogen.

Parvaneh frÄn Esfahan blir misshandlad av sin man, och gör det som ingen hade trott. Hon mÄste bara fÄ vara för sig sjÀlv ett litet tag. Vara sig sjÀlv. Men sÄ trÀffar hon en annan man som gör det svÄrt att vara ensam.

Lena Àr gift med Janson. Hon Àr beredd att ge upp hela sitt liv för honom. Och det har hon fÄtt göra ocksÄ. För Janson spelade en gÄng bort allt de hade. Hon tror att han har slutat, men Janson vet ju hur man ska vinna.

De lever i samma stad. DÄ och dÄ stöter de ihop. Att sÀga att deras vÀgar korsar varandra vore att ta i. SÄ ser det inte ut i livet. Men de bor ju faktiskt under samma himmel. Och ibland fÄr de syn pÄ den.

Himmel Àr en rik roman om tre kÀrlekar, i ny och nedan. Precis som den Augustprisbelönade Underdog Àr detta en roman som Àr ett tvÀrsnitt av vÄr tid lika mycket som den Àr en skarpsynt gestaltning av enskilda öden i olika hörn av samhÀllet.

Pressröster:

"FÄ författare kan som Torbjörn Flygt summera mÀnniskors vardagsliv med en sÄdan briljant cynism och ironi utan att förlora kontakten med samma mÀnniskors innersta tankar och sjÀl."
Norrköpings Tidningar

"Bitvis Àr den lysande, och genomarbetad pÄ ett sÀtt som jag önskar att fler romaner vore."
Aftonbladet

"En annan signifikativ scen Àr nÀr Lena lÀser Elle och intalar sig sjÀlv att hon i kraft av sina erfarenheter stÄr över tidningens mÄlgrupp. I sÄdana existentiella ögonblick nÄr Flygt i mitt tycke lÀngst som samhÀllskritiker // Han ser konsumtions- och upplevelsesamhÀllets dolda agenda: att tvinga in sÄ mÄnga som möjligt i missbruksbeteenden och fÄ dem att tro att de vÀljer sina liv. Genom triangeln Lena-Amir-Parvaneh rubbar romanen med andra ord en hotande symmetri och gör pÄ sÄ vis motstÄnd mot de konventioner den speglar."
Göteborgs-Posten

"Himmel Àr Flygts stilistiskt mest genomarbetade roman, varierande sociolekterna efter de skiftande miljöerna, det mÄ vara konversationerna pÄ lyxvillornas bjudningar eller fyllesnacket pÄ kvarterskrogen eller jargongen bland de kriminella eller de haltande dialogerna pÄ bruten svenska."
Expressen

LĂ€s ett kapitelutdrag ur boken
Hör Björn Kjellman lÀsa ur ljudboken

Himmel utkom 2008
Inbunden, 432 sidor
ISBN: 978-91-1-301858-4

Har ocksÄ utkommit som:
Ljudbok, 2008 (upplÀsare: Björn Kjellman)
mp3, 2008
Pocket, 2009